Hünxerwald en Brüner Höhen

Vanuit Hünxe had ik een route uitgezet die eerst door het uitgestrekte mooie bosgebied Hünxerwald ging met een vijftal klimmetjes (maximaal 40 meter hoogteverschil). De route ging daarna noordelijker door de licht heuvelachtige omgeving van het Dämmerwald, en daarna bij Brünen een heuvelrug met hoogteverschillen tot 35 meter (de Brüner Höhen), waar ik ook twee klimmetjes had opgenomen in de route. Voor iedere klim gold vandaag dat de 9% werd aangetikt (en twee beklimmingen gingen naar 12%), alleen de laatste klim (Bergstraße naar Brünen) bleef aan 5% steken. Daarnaast lagen er enkele bezienswaardigheden op de route zoals het oude vissersdorpje Krudenburg, Slot Gartrop en klooster Marienthal. De wegen waren zeer rustig qua verkeer (nou ja, het was dan ook nieuwjaarsdag, maar ik verwacht ook op andere dagen weinig verkeer), dus was het heerlijk fietsen ondanks de koude tenen in het laatste uur van de rit en ondanks de verschillende rijmplekken op de weg waardoor ik in beschut liggende bochten snelheid moest terugnemen.