Omgeving Bormio

Informatie over de regio
Bormio (een mooi plaatsje gelegen op zo’n 1300 meter hoogte) is een prima uitvalsbasis om klinkende bergpassen in de omgeving te beklimmen, zoals de Stelvio (of Stilfers Joch 2757 m), Gavia (2618 m) en Mortirolo (ook bekend als Passo della Foppa, 1852 m), of minder bekende passen als de Umbrailpas (2503 m) en Passo di Foscagno (2291 m). Maar ook kun je vanuit Bormio de doodlopende beklimmingen doen naar skioord Bormio 2000 (1952 m), Forte di Oga (1732 m), Val Grosina (1696 m), en de schitterende Passo Torri di Fraele (Lago di Cancano, 1941 m).
Bekijk mijn routes in deze regio
Hieronder worden alle routes ingeladen vanuit de route websites.
 
  • Bormio - Gaviapas - Mortirolo (zuidkant) - Bormio:

    Routebeschrijving: Deze track volgend met de wijzers van de klok mee, gaat over de noordkant van de Gavia. De zuidkant van de Gavia wordt afgedaald (let op: er is één onverlichte tunnel in de afdaling, lampje meenemen is verstandig). Daarna gaat het door het dal van de Oglio, waarbij de hoofdweg zoveel mogelijk wordt vermeden. Deels wordt het goed geasfalteerde fietspad in dit dal genomen (Ciclovia del Fiume Oglio). Vervolgens wordt de makkelijkste kant van de Mortirolo beklommen. Na de afdaling gaat het weer omhoog richting Bormio, dit gaat trapsgewijs met zelfs een klimmetje erin waar de percentages oplopen tot 12%.Fiets je de track in omgekeerde richting, dan wacht je een veel zwaardere tocht: een steilere kant van de Mortirolo, de zuidkant van de Gavia (meer hoogtemeters dan de noordkant). Het "vervelende" eindstuk langzaam bergop (en soms steil bergop) naar Bormio, wordt dan vervangen door een razende afdaling over de noordkant van de Gavia.
  • Bormio - Stelvio:

    Routebeschrijving: De Stelvio, of Stilfser Joch in het Duits, is vanaf de kant van Bormio 21,5 km lang en over die afstand overwin je 1540 hoogtemeters. In het onderste deel bevinden zich enkele tunnelgalerijen.
  • Bormio - Lago di Cancano (Passo Torri di Fraele):

    Routebeschrijving: De beklimming van de Passo Torri di Fraele moet je gedaan hebben als je in Bormio bent. De doodlopende klim voert je via vele haarspeldbochten en prachtige uitzichten naar de top waar een ruine van een toren staat. Fiets verder door, de weg wordt onverhard (gravelweg, goed te doen met racefiets) om langs een klein meertje te fietsen en vervolgens uit te komen bij een groot stuwmeer (Lago di Cancano).