Meerdaagse fietstochten

Met de wielerclub waar ik lid van ben (TWC ’t Ventieleke) heb ik meerdere meerdaagse (minstens vier fietsdagen) fietstochten gemaakt waarbij van de ene naar de andere overnachtingsplaats wordt gefietst. De routes zijn door mij en fietsvriend en routemaker Jos Berkers gemaakt. De meerdaagse fietstochten met een fijne groep mensen (of alleen) is de ultieme manier van leven: ontbijten, de fiets op en de hele dag (samen) nieuwe gebieden verkennen,  met verrassende ontmoetingen onderweg van mensen (als fietser leg je snel contact met de lokale bevolking), ’s avonds ergens lekker eten, natafelen en planning volgende dag doornemen, en dan slapen.

  • Cevennen (en Monts d’Ardèche): een schitterende 5-daagse fietstocht door de Cevennen, maar beginnend en eindigend in de Monts d’Ardèche.
  • Tour des Grand Cols Alpes : een fietstocht met 7 etappes door de Franse Alpen, startend in Albertville en eindigend bij de Mont Ventoux. Een echte aanrader!
  • Ronde van Zwitserland : een 5-daagse fietstocht in Centraal Zwitserland in een prachtig en vaak groen berglandschap.
  • Franse en Spaanse Pyreneeën :  een 6-daagse fietstocht door de Centrale Pyreneeën in zowel Frankrijk als Spanje en eindigend in Lourdes. Ontdek pittoreske Spaanse dorpjes, en het contrast tussen de Spaanse en de Franse Pyreneeën.
  • 4-Länder-Tour: een 4-daagse fietstocht door vier Alpenlanden: Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk.