Over deze site

Ik ben Harold Slegers, woonachtig te Someren. In mijn mid-twintiger-jaren gingen mijn broer en zijn jeugdvriend vaak samen wielrennen. In 1998 sloot ik me bij hen aan. Maar ze fietsten vaak rondes over de fietspaden naast doorgaande wegen. Dat kon me niet zo bekoren en dus kocht ik een topografische atlas van Zuid-Nederland en begon met het maken van routes over onbegaande paden.

Dat betekende dat ik vóór het internettijdperk vaak met mijn neus in landkaarten (topografische kaarten) zat om mooie wegen te ontdekken en die te gaan fietsen. Aangezien ik van heuvelachtig terrein hou, werd dat dus vaak fietsen in Zuid-Limburg, Ardennen, Luxemburg of de Eifel, en de Jura, Alpen etc.

Eind jaren 2000 ontstonden websites waarop je routes kunt maken en delen (zoals routeyou.com en gpsies.com), en kwamen betaalbare fietsnavigatietoestellen op de markt. Dat versimpelde het proces van routes maken en het was niet meer nodig om routes uit het hoofd te kennen of een landkaartje als backup in de achterzak van je fietsshirt mee te nemen. Maar vele routes op genoemde websites bevatten geen enkele toelichting, zodat het moeilijk is in te schatten of zo’n route voldoet aan jouw criteria.

Toen ik in 2013 lid werd van wielerclub TWC ’t Ventieleke, bleken mijn routes al snel in de smaak te vallen bij leden. Waarom zou ik dat niet delen met anderen (met toelichting op de routes), was mijn gedachte. En uiteindelijk ontstond zo mijn website.

Op deze website neem ik je mee in mijn proces van routes maken, en geef ik tips hoe te navigeren met routes op een navigatietoestel. Maar natuurlijk kun je ook direct al mijn routes bekijken.

Onder menu links vind je handige links om routes te maken, en ook mijn foto’s van fietstochten in de diverse regio’s die aan bod komen op deze website.